8 anledninger til å spille brettspill

Har du tenkt på at brettspill både kan være et fint tidsfordriv, kanskje like fint som kortspill, læring for barn og et sosialt samlingspunkt? Det er også kanskje derfor så mange familier har boden full av gamle brettspill de spilte som barn eller som de fikk til julegave en gang for lenge siden. I dag er det andre ting som har tatt over, som spill på nett, og det er bare noen få som holder spilling av brettspill høyt. Men det finnes så mange situasjoner og anledninger til å spille brettspill, at nå bør man følge godt med.

Har du tenkt på at brettspill både kan være et fint tidsfordriv, læring for barn og et sosialt samlingspunkt? Det er også kanskje derfor så mange familier har boden full av gamle brettspill de spilte som barn eller som de fikk til julegave en gang for lenge siden. I dag er det andre ting som har tatt over, og det er bare noen få som holder spilling av brettspill høyt. Men det finnes så mange situasjoner og anledninger til å spille brettspill, at nå bør man følge godt med.

1. På hytta
Det sier seg vel selv, og for de fleste er det en kjent aktivitet når man er på hytta. For mange velger nok å ta med brettspillene til hytta av andre grunner, men har man en hytte, så er nesten brettspill et obligatorisk tilbehør. For det første, på hytta er det alltid plass til brettspill. Og når dagene blir lange, og man enten er snødd inne i en skikkelig vinterstorm, eller regnet pøser ned en tidlig høstkveld, da er det kjekt å ha brettspillet klart.

2. På reise
På reise tenker du, med et sukk. Ja det finnes mange typer brettspill, og ikke alle trenger å ta fryktelig mye plass. Det kan dog bli mye rot i en bil, men hva med når man sitter på toget? Eller venter på en forsinket flyavgang et sted i Asia? Da er brettspill en ypperlig ting for å få tiden til å gå.

3. På jobben
På jobben skal man jobbe, det er det mange som mener. Men hva med i matpausen. Kanskje man kan få opp stemningen litt i en ellers laber kantine, eller samle gutta for et morsomt avbrekk. For arbeid handler om å ta vare på de små avbrekkene, slik at man kommer gjennom dagen uten å bli sprø. Foreslå brettspill i neste arbeider-samtale.

4. Hjemme med syke barn
Hva er ikke kjedeligere enn å være hjemme med syke barn. En litt pjusk 7-åring med ”dett dese” er en vanlig situasjon for mange, og hva bedre enn å dra fram et brettspill fra støvet. Husk å børste av det øverste laget med hybelkaniner, for ellers kan sjuåringen bli enda dårligere. Server litt kakao og varme boller, så er brettspillet i gang.

5. På sykehuset
Ofte må man vente i lange køer på behandling på sykehuset. Ta med brettspillet og finn noen likesinnede. Det bør kanskje ikke være noen med brukket arm eller spysyke, men ellers kan man ta med seg hvem som helst. Å få tiden til å gå når man sitter og venter på legen kan være dørgende kjedelig. Brettspill for tiden til å fly.

6. Vorspiel på fredagskvelden
Det er din tur til å komme opp med en aktivitet til vorspielet. Alle andre gode ideer er brukt opp, så da er tipset klart. Ta med et spennende og morsomt brettspill. Lag noen enge regler om å shotte Jägermeister, så er alle med uansett. Det trenger ikke nødvendigvis være TP eller Geni.

7. I læringens øyemed
Ungen begynner å kunne det meste, selv om du synes hun er alt for liten ennå. Utfordre barnet i noen enkle brettspill som handler om læring og motorikk. Barn elsker å leke, spesielt med en voksen og brettspill i mange varianter har nettopp læring i fokus. Barn kan lære om dyrene, bokstaver også videre. Brettspill gjør læring til en lek.

8. Med kjæresten
Hvorfor ikke avslutte den romantiske aftenen med kjæresten rundt et brettspill. Det finnes utrolig mange ulike brettspill som kan ta det hele til neste nivå. La det være sagt, og ikke ta med brettspillet for å vinne og hovere. Et erotisk brettspill vil få fantasien til å strømme gjennom kroppene som en pirrende tanke for begge to.