Hvordan bli en mester i kortspill

Det er mange som ikke helt ser hvorfor man skal bli mester i kortspill, foruten å kunne brife i lystige lag med vennegjengen. Å bli en mester i idiot eller vri-åtter gang på gang, kan sikkert øke selvtilliten en del, men det som mange ikke tenker på er at man kan gjøre seg til norgesmester og verdensmester i en rekke kortspill. I mange av dem er det også pengepremier som gjør at enkelte faktisk kan leve av kortspillet de elsker over alt på jord.

Men hvordan kan man bli god i et kortspill, tenker mange. Kortspill dreier seg i bunn og grunn om ren og skjær flaks. Det kan mange tenke, men samtidig er det slik at mange kortspill krever logisk, strategisk og intuitiv tankegang. Å være en taktisk spiller er utvilsomt en viktig egenskap.

Hva som er greit å kunne i poker Texas Hold´em

I poker er det en rekke strategier som er viktige å forstå og ikke minst kunne bruke i spillets hete. Det kan være forskjellen mellom null og millioner av kroner, heder og ære. Derfor kan det være viktig å forstå:

 • *Spillets gang
 • *Kjenne motstanderne
 • *Forstå hvordan man setter innsats
 • *Hvordan man kan lure motstanderne
 • *Lære seg å ha et uttrykksløst ansikt

Det finnes uendelig mye litteratur om poker, og ved å lese seg opp på pokerhistorie, så kan man lære mange triks. Man kommer likevel ingen vei uten praktisk øvelse. Med å spille utallige konkurranser med venner og ikke minst folk man ikke kjenner, så vil man bli bedre og bedre i dette verdensomspennende kortspillet. Å delta på en større poker-turnering er en av de beste arenaene for å lære seg om spillets gang. I slike turneringer må man belage seg på å måtte betale en stor inngangssum, og kanskje tape alt man har satset. Poker kan man spille både live og på internett.

Bridge er et kortspill med mange muligheter

Bridge er kortspillet som spilles verden over og hvor man kan spille i serier og turneringer. Å spille bridge handler om å spille på lag med en medspiller. De to skal spille mot to motstandere som også har som mål å vinne kortspillet. Skal man bli god i bridge må man ha lang erfaring og mange timer med spilling med sin makker. Skal man ha sjanse til å bli god i kortspillet, må man kjenne medspilleren veldig godt. Man må kjenne:

 • *Spillets gang
 • *Kjenne medspilleren
 • *Taktiske forhold
 • *Strategisk tanke og tålmodighet

Blackjack er ikke for svarteper

Kortspillet Blackjack handler rett og slett om å få tjue-en med kortene som blir lagt på bordet. Man spiller mot et hus, og formålet er å få summen 21 med de kortene man blir tildelt. Når man spiller mot huset eller utdeleren, får man utdelt kort etter tur. Kortspillet går da ut på å gamble på om man vil bli stående med sine kort eller om man vil ha flere. Får man over 21 taper man, og får man en lavere sum enn dealeren, så vinner også huset. Det som skal til for å bli en god Blackjack spiller:

 • *Spillets gang
 • *Ha taktiske evner
 • *Ha mange timer med kortspill
 • *Ha penger å satse

Det er mange måter å bli en god kortspiller, men at mange treningstimer og lang erfaring skal til, er noe som hjelper. Skal man bli en kortspiller som kan leve av spillingen, må man i tillegg ha en god dose flaks. Det er ingen selvfølgelighet at man vinner fordi de fleste kortspill handler om statistikk og sannsynlighet. Men prøver man ikke, så får man ikke sjansen til å vinne.