Kortspill på nett

Før internett ble introdusert i 1991, og de første maskinene fikk en nettleser i ’95. Så måtte en nøye seg med å bruke datamaskinen sin til litt andre ting, dette innebar tekstredigering og blant annet kalkulatorarbeid. Det som derimot er spennende med datamaskinen sin historie, er at den alltid har hatt med seg noen spill. Faktisk så inneholdt de aller fleste maskinene fra Microsoft på 80 og 90-tallet en eller annen form for kabal. Denne kjente klassikeren har alltid vært en del av de systemene som har videreutviklet seg til de moderne PCene vi har i dag.

Digitalisert

Nå er vi faktisk så heldige at vi har tilgang til flere millioner spill på internett, og en god bestand av disse spillene er nemlig kortspill. Logikken og engasjementet krevd i kortspill, har falt naturlig inn i programørens hånd siden starten. Dette har gjort at spill som både kabal, vri 8’er og gris har kunnet bli digitalisert. Vi har samlet noen forskjellige typer kortspill som kan underholde deg flere kvelder på rad.


PHOTO pixabay

Spilles på nettsider

For og først å gi noen eksempler på kortspill som kan spilles på nett har vi jo for eksempel blackjack og Texas Hold’em. På https://www.storspiller.com så kan du spille disse kortspillene, og mange andre kortspill. Det at man har klart å simulere spenningen som innehar seg i kortspill, er veldig imponerende. Nettsider med disse kortspillene er ikke de eneste som greier dette, vi har andre underholdningssider som lar deg spille kortspill enten alene, eller med andre.

Noen lette eksempler på kortspill som spilles godt på internett når du ønsker å spille med vennene dine, er vri 8’er, gris og blackjack. Alle disse spillene kan du finne som multiplayer spill på gratis underholdningsnettsider.

Universalt

Er du likevel alene når du skal spille kort er det mange ulike ting som du enten kan spille alene eller mot datamaskinen. Kortspill er universalt, og mennesker har som oftest en eller annen utgave av et kortspill som kan ligne ‘gris’ eller vri 8’er   , den eneste forskjellen er at kanskje det har et litt annet navn eller eller andre regler. Utforsk nettet og se hva som er der, kanskje du kan lære deg noe som du og vennene dine kan spille på neste samling av vennegjengen eller i et selskap. Det er mange ulike varianter der ute, men det viktigste er at det skal underholde.