Edderkoppkabalen – virkelig hjernetrim
Skal man virkelig få trent de små grå, er edderkopp-kabal akkurat det man trenger. Dette er en variant av kabal som setter stort krav til spilleren, men som er utrolig givende når man først får det til. Det er noen vanskelighetsgrader av kabalen, som er enklest å spille på en internettside eller et program man har lastet ned. Det er fordi det kreves flere kortstokker til for å spille Edderkoppkabal.
Den enkleste
Den enkleste versjonen er når man kun velger en sort, for eksempel spar. Da kommer alle kortene fra med denne fargen. Man legger ti bunker bortover på bordet med noen kort vendt nedover og det øverste kortet vendt med spillesiden opp. Man kan så legge rekker med nedadgående følge, slik at man kan legge en 9 på en 10. Fordi kortet er tilfeldig stokket, er det ikke sikkert man får til en lang rekke, og det legges så ny ti kort opp på bordet. Nå må man flytte kortene rundt slik at det dannes rekker. Når man har en rekke fra spar konge og helt ned til spar ess, da legger man ut denne rekka. På dataspillet går dette av seg selv. Så må man finne neste rekke. Dette er kjempegøy, spesielt til å begynne med.
Den virkelig harde nøtta
Kabalen tar seg betraktelig opp når man skrur opp vanskelighetsnivået enda ett hakk. Nå legges kortene ut akkurat slik som før, men nå er alle sortene med. Man kan legge akkurat slik man vil, men rekkefølgen må gå fra høyest til lavest. Men det er her det blir vanskelig. For hvis disse er i samme sort, kan man flytte begge to i neste omgang, men er de ikke det, kan man bare flytte det øverste. Fordi kortene er stokket, vil det være utrolig vanskelig å finne en slags vei ut av det. Husk, kortene forsvinner ikke før man får til å legge en rad med kort i samme sort fra konge ned til ess.
Og når man trodde man hadde en løsning, stopper det opp. Da kommer det en ny rekke oppå den foreløpige løsningen, og det ser vanskeligere ut enn det var fra starten av.
En hjelpende hånd
Det kan være noen strategier man bør tenke over når man spiller Edderkopp-kabal, på engelsk kalt Spider 4 suit. Det er at man ikke legger konge ned på et ledig felt. Fordi ledige felt er ideelle for å få åpnet opp snudde kort. Jo flere snudde kort man får til, jo nærmere kommer man en løsning. Men får at det skal være enda vanskeligere, må det ligge kort på alle ti feltene, når nye kort skal legges ut.
Et annet tips kan være å prøve å legge så mange i samme sort i rekke, og heller ha fokus på det enn nødvendigvis få snudd alle kortene i en bunke. Jo flere lange rekker man får, jo enklere blir de å kople til andre rekker, fordi man får flyttet hele rekka som er i samme sort.
Dette er en vanskelig kabal, ingen tvil om det. Men ikke gi opp, den skal kunne gå opp oftere enn man tror. Og det er nettopp dette som gjør at den er så populær, slik som mange andre kabaler har blitt populære med tiden. Denne formen for hjernetrim er veldig fin å koble av med, når man har mye å tenke på, er stresset og strever med å få til det man holder på med. Edderkoppkabal kan i så måte være med på å løse opp, sette ting i perspektiv og hjelpe de små grå til å finne nye måter å løse ting på.