Få mest mulig spill og moro for pengene med smarte strategier

Mange nordmenn spiller kort på nett, noen ganger også med ekte penger som innsats. Det er langt fra de skinnende bordene i Las Vegas, men det kan likevel gi mye god underholdning. Med smarte strategier er det mulig å maksimere mengde spill du får for pengene, og det er jo ikke dumt å få med seg.

Valg av kasino eller spillnettsted er det første du bør vurdere. Det finnes mange på markedet, med sine egne styrker og svakheter. Aktører med norsk forankring og innhold, som for eksempel Folkeriket, kan passe ekstra godt for norske spillere. Sjekk selvfølgelig at spillene du foretrekker er tilgjengelige.

Lag et budsjett og spill med lave innsatser

Spill er engasjerende, og kortspill er intet unntak. Derfor er det smart å lage et budsjett for spillet allerede før du begynner å spille. Da vet du hvor mye du kan bruke, og kan fokusere på å få mest mulig underholdning for pengene. Det er plass til litt mediebruk og fritid også i for eksempel SIFOs referansebudsjett, et budsjett trenger på ingen måte å være en gledesdreper.

Det kan høres innlysende ut at lave innsatser gir mer spill for pengene, men det tåler å gjentas. Selvfølgelig er det ingen som takker nei til en storgevinst, men det er vel egentlig følelsen av å vinne som er viktigst – uansett beløp?

Noen utvalgte strategier i blackjack og baccarat

Blackjack kan være et ekstremt strategi-drevet spill. Alt handler om tilfeldigheter, samtidig som dealeren må forholde seg til et gitt utvalg regler. Det betyr at det for hver kombinasjon av kort finnes et «riktig» valg, som over mange tusen hender vil gi optimal uttelling for spilleren. De aller fleste spillere vil raskt fange opp enkle regler, som å fortsette med svært lave kort på hånd eller stoppe på 19 eller 20. Samtidig finnes det en hel rekke mer usikre valg, men da er det mulig å benytte en ferdig matrise med kombinasjon av spillerens kort, dealerens kort og anbefalt handling. Ved å følge en slik strategi slavisk er det mulig å oppnå en teoretisk RTP på kanskje så mye som 99 %.

Baccarat er et annet kortspill der det er mulig å beregne optimale strategier. Kort fortalt anbefales det ofte å alltid spille på banken, samtidig som såkalt «tie» bør unngås hvis du vil oppnå maksimal spilletid for pengene.

Poker – et spill med ubegrensede muligheter

Det er mange som er uenige om hvorvidt poker er et ferdighetsspill eller ikke, og det finnes gode argumenter på begge sider. At datamaskiner som spiller poker nå i stort er på et høyere nivå enn de beste pokerspillerne, tilbyr et forlokkende argument for de som mener at poker er et ferdighetsspill. Samtidig viser også noe forskning tegn til at det i hvert fall finnes noe samvariasjon mellom gode karakterer og pokerspill, noe som ikke er til stede når det gjelder andre undersøkte spill.

De mange variablene, særlig i spill med andre mennesker som medspillere, gjør pokerstrategier komplekse. Det er skrevet lange bøker om temaet, med til dels vidt forskjellige råd. For en nybegynner er kanskje det å faktisk kaste kortene noe av det som er aller viktigst å trene på, en god pokerspiller vet når det er på tide å kaste en hånd.

Lykke til med spillet!