Hvor ble det av kabalen?

Veldig mange husker nok i gamle dager når man åpnet opp Windows-PCen og hadde ingenting annet enn en kabal å legge. Stadig flere nordmenn dropper nå nemlig Windows fremfor giganten Apple. Her er det dessverre ikke mulighet for å spille kabal på samme måte som man enkelt kan gjøre på de aller fleste andre maskiner.

Dette er faktisk et veldig vanlig spørsmål og vi ser at stadig flere søker etter dette på Google. Vi antar at dette er den eldre generasjonen som gjerne er vandt med å spille kabal når de har litt ledig tid til overs. Alternativet er ofte å spille på telefonen, men dette er en helt annen opplevelse.

Så hvordan spiller man kabal på Mac?

For å kunne spille kabal eller «solitaire» som det heter på engelsk så er du nødt til å laste dette ned. Dette gjør du enkelt ved å gjøre følgende:

  1. Trykk på eple-ikon
  2. Gå på «app store»
  3. Skriv inn «solitaire»
  4. Klikk på last ned

Da er du klar til å spille kabal på Mac/Apple. Det vi vet er at veldig mange som har Mac er ikke glad i å laste ned applikasjoner. Dette er fordi man gjerne bruker dette som en slags arbeidsstasjon og det er enkelheten som veldig mange setter pris på når det kommer til Apple.

Da kan et veldig godt alternativ være at man kan bruke en web-basert kabal løsning. Det finnes veldig mange nettsider som du kan bruke for å spille kabal og selv bruker vi gratis 7 kabal. Dette er en kjempe enkel side og klikker du inn på URL så kommer du direkte til spillet. Det er litt reklame men det er gratis å spille. Dette er perfekt for deg som har en jobb-pc eller lignende hvor det er veldig lite populært å laste ned programvare som ikke er sikret av it-ansvarlig.

Hvordan spille kabal på Chromebook?

Selv om det ikke er på langt nært like mange nordmenn som har Chromebook men stadig flere velger dette. Grunnen til det er ganske enkelt at dette er langt rimeligere PCer men kommer med den samme «bekvemmeligheten» som Apple har på sine.

Her gjelder akkurat samme prinsipp som på Apple, du må ganske enkelt gå inn i Google sitt appmarked som heter Google Play. Her kan du søke etter solitaire og det vil komme opp flere alternativer. Vi anbefaler her at man velger en app som har gode tilbakemeldinger.

Om du skulle ha en annen enhet eller programvare som du lurer på om det er mulig å få kabal på så må du gjerne kontakte oss. Så oppdaterer vi guiden etterhvert som vi får inn flere tips.