Hvordan jukse i kortspill

Det er ikke populært, men av og til kan det være fristende å jukse i kortspill for å vinne. Det handler om heder og ære, ingenting annet. Skal man prøve å jukse i poker eller andre kortspill på et kasino, kan man bli rettslig forfulgt, så det anbefales ikke. Selv om det er fristende når det står så mye penger på spill.

Men her kommer noen triks dersom man bare må slå kameraten sin i den evinnelige kampen om å ikke bli idiot eller svarteper.

  1. Trekk flere kort

I enkelte spill må man trekke inn kort dersom man ikke kan legge kort på bordet. Da kan det være lurt å trekke flere kort uten at motstanderne ser det. I kortspillet Idiot kan det føre til at man plukker en av spesialkortene og dermed får en ekstra fordel i neste runde. Det man må passe på er at det ser naturlig ut slik at ikke motstanderen oppdager det.

I kortspillet vri-åtter kan det samme trikset brukes, men her skal man trekke flere kort uansett. Det er ikke sikkert det lønner seg i dette kortspillet, selv om man kan spare opp et veldig godt kort på hånden.

  1. Bruke speil

Det kan være irriterende å ikke vite kortene som motstanderne sitter med, eller hvilke kort som ligger gjemt på bordet. Bruker man speilene som henger på veggen (bak motstanderne), kan man late som man kikker sløvt ut i luften. Det man egentlig gjør er å se hvilke kort de andre sitter med, og dermed får man en fordel. Ved å bruke sin egen klokke kan man skimte verdien av kortet dersom man tilfeldigvis legger kortet litt langt ut på bordkanten. Her gjelder det å ikke vekke oppmerksomhet, eller så kan det ende med at man får kortene i fleisen og kameraten ikke vil spille mer.

  1. Bli en mester i å stokke kortene

Øver man mye og blir veldig fingernem, kan man stokke kortene slik man selv vil ha dem. Ved å trekke kort til deg selv fra bunnen av bunken, kan man ta akkurat de kortene man selv vil. Men det krever en trent hånd og noen virkelige korttriks. I vanlig poker og andre kortspill der man spiller om penger, skal alltid kortstokken kuttes (trekke bort det øverste kortet) eller deles i midten for at man ikke skal kunne lure til seg fordeler på denne måten.

  1. Være selvsikker og overbevisende

Dersom man bruker psykologiske triks mot de andre spillerne, kan man få dem til å tro at du spilte et bestemt kort eller at det var din tur. Bare ha en god og overbevisende forklaring, og vips så har man lurt de andre til det som gagner deg selv. Dette trikset må ikke brukes bestandig, men heller i en kombinasjon med de andre triksene. Da kan man være sikker på at man går seirende ut av kortspillet og slipper å høre gnåling om at den andre var så mye bedre enn deg i kortspillet.

  1. Lære seg statistikk

Dette er i grunn ikke juks, men en måte å kunne forutsi en del hendelser. Ved å telle i kortene, vil man kunne utelukke en del kort fra å dukke opp for eksempel. I en kortstokk er det 52 kort, med fire farger og 13 valører. Man vet at det er 16 gode kort (knekt-dame-konge-ess i hver farge) og dertil flere dårligere kort. Spiller man med trumf, må man huske at alle kort i den fargen trumfer over alle andre kort, altså 13 av 52 kort. Statistikk handler om sannsynlighet, og det handler igjen om forholdstall. Hvor stor sannsynlighet noe har, avhenger av forholdet mellom de to. Men husk, sannsynlighet betyr ikke at noe er hundre prosent sikkert.