Spille kort i et hundebur

Et hundebur kan være en metafor for hvordan et kortlag isolerer seg fra omgivelsene. Det er et sted man den tiden kortspillet varer frasier seg enhver kontakt med omverdenen. Det er kun spillet som gjelder.

Hvordan finner du ditt «hundebur»? Er det garasjen, et rom i underetasjen eller på hytta? Kortlagets posisjon bør gjøre det klart for de som befinner seg i nærheten at det er ukrenkelig. Helst bør det også være fullstendig utilgjengelig for andre enn de som deltar. La oss se på hva som kan gjøres for å oppnå dette.

Hvordan gjør hunder det?

Siden vi bruker denne metaforen, kan vi starte med å se hvordan hunder markerer at de ikke liker inntrengere. Et hundebur slik du ser dem på billige-hundebur.com er i seg selv kun praktiske innretninger for at hunden skal få være med på tur. Men det kan også være et signal på at uvedkommende bør holde seg unna.

Ellers er hunden vant til å vokte det den mener andre ikke har noe med. Når den passer på familiens eiendom skremmer den de som kommer for nær med bjeff eller glefs. De fleste som ikke vil smake tenner, skjønner dette hintet og holder seg unna. Det er også visse punkter når den er på tur hvor den etterlater et «visittkort», som et signal til andre hunder at dette er dens gevir.

Hvordan få fred

På mange måter bruker menneskene de samme metoder som hunden. Vi gjør det bare uendelig mer komplisert, hvor vi forutsetter at mottakerne skal forstå koden for at du vil ha fred. Det vil kanskje være mer forståelig med et «visittkort». Men klar tale er kanskje et alternativ? Bare pass på at ingen tar det ille opp …

 Å ha mulighet til å gjøre seg utilgjengelig en stakket stund er et behov som gjelder flere enn kortspillere. Det første budet i en moderne verden er vel å slå av alt elektronisk utstyr, som på flyet. Å svare på telefonsamtaler underveis i spillet er selvfølgelig tabu. Det samme bør være tilfelle med tekstmeldinger. Når man spiller kort, spiller man kort. Ikke noe annet tull.

Å lokalisere kortspillet utenfor rom som er til felles bruk eller offentlige, er også et must. Andre ikke-kortspillende medlemmer av familien har selvfølgelig full adgang til stua.

Ungkarshybler, hobbyrom og hytter er derimot gode valg.

Spill kortene dine riktig

Uttrykket er en metafor på livet selv, men fremdeles aktuelt under noe så enkelt som et kortspill. Få vekk alle distraksjoner og la kortene tale.

Han her får kortet til å forsvinne, ikke spilleren…