Topp 4 mest unike pokerspill du kan prøve!

Spillet poker har så mye mer å tilby enn bare tradisjonelle pokerspill. Selv om de fleste er vant til å spille poker i ordnede former hos nettcasino i dag – på spill som Texas Hold’em, Omaha, eller Seven Card Stud – er det kanskje andre som husker den gangen de tapte skjorta i et sinnssykt hjemmelag.

De spillene som foregår rundt kjøkkenbordet eller i et bakrom et eller annet sted, med massevis av forskjellige regler, jokere og andre påfunn, har skapt mange varianter av poker!

Her er en liten smakebit på noen av disse spillene. Ta med deg harelabben din og smør deg med tålmodighet – i disse spillene er utdragninger regelen og ikke unntaket!

#1 – Pineapple og Crazy/Lazy Pineapple

Dette spillet er en tropisk vri på tradisjonelle Texas Hold’em, og har blitt en stor favoritt blant mange spillere. I Pineapple får spilleren utdelt tre kort, og må så kaste et av dem før første innsatsrunde. Deretter fortsetter innsatsen på samme måte som i vanlig Texas Hold’em.

I Crazy Pineapple kaster ikke spillerne det første kortet før etter floppen. Etter dette gjelder alle regler fra Hold’em. I Lazy Pineapple får spillerne beholde alle tre kortene helt fram til riveren har blitt utdelt og innsatsene er ferdige.

Hva er haken? Det ekstra kortet, og når man skal kaste det, gir spillet en ekstra vri. Det som alltid skjer er at spillerne kaster feil kort i mucken, og vrir seg i håret over at de ikke kastet et av de andre kortene i stedet. Du valgte kanskje å beholde topp par, mens kortet du kastet ville gitt deg en straight. Den toeren du kastet i mucken ville blitt til en tress takket være to 2ere på rad.

Det er nok til å drive deg gal, men spillet er likevel morsomt – og kanskje perfekt som oppvarmingsspill til poker!

#2 – Irsk poker

Dette spillet er en kombinasjon av Texas Hold’em og Omaha, og forhåpentligvis litt irsk flaks når det kommer til hånda di. Spillerne starter med fire kort, og innsatsene før flopp følger den vanlige rutinen.

Etter floppen må spillerne kaste to kort. Deretter spilles resten av hånden som Hold’em. Kastingen av kort skaper unike muligheter for å bygge opp en hand, men ville de to kortene du kastet ha gitt en bedre hand når turn og river er ferdig utdelt?

Det er ingen tvil om at det vil være mange tanker som dette rundt bordet til slutt:

– «Jeg hadde jo fått fullt hus!»

– «Hadde jeg beholdt den kongen hadde jeg hatt flush etter turn og river, argh!»

Irsk poker har litt større svingninger enn Hold’em, og tankene over er bare en del av moroa. Bare tenk nøye på hvilke kort du kaster i fra deg! 

#3 – Three-Card Guts

Dette spillet krever mot. Det kan kreve mye mot, og det kan også kreve at du graver dypt i lommeboka. I denne unike pokervarianten får spillerne utdelt tre kort, og velger så om de vil spille hånden eller ikke ved å kaste en sjetong inn mot midten av bordet. Vinneren tar potten, mens taperne må matche den. Hvis for eksempel tre spillere blir med i hånda, og det er 50 kroner i potten, så må de to taperne ut med nye 50 kroner til sammen for å lage en ny pott på 100 kroner. Slik fortsetter det helt til det kun gjenstår en spiller som tar hjem hele potten. Spillet gir masse action og moro, og det å vinne store potter krever litt guts, akkurat som navnet på spillet antyder. Pottene kan bli veldig store dersom flere spillere blir med og blir nødt til å matche potten.

Det som startet som en pott på 100 kroner blir 400 kroner hvis fire spillere blir med. Hvis tre eller flere spillere blir med på neste runde vokser den til 1 200 kroner. Hvis de samme tre blir med en ny runde … vel, du skjønner hvor dette bærer. Har du gutsen som skal til?

#4 – Cincinnati

Dette er nok et pokerspill med et geografisk navn, akkurat som irsk poker. I dette spillet får hver spiller utdelt fem kort med bildesiden ned. Det blir også delt ut fem kort midt på bordet, som snus en etter en, fulgt med en innsatsrunde mellom hvert kort. Etter siste runde kan spillerne bruke hvilket som helst av hullkortene sine, kombinert med de på bordet, for å lage den beste femkortshånden. Du må forvente å se noen store hender vinne pottene i dette spillet, og det er ikke alltid en straight eller en flush holder til å ta hjem potten. 

Det finnes også en alternativ versjon kjent som Lamebrain Pete, hvor det laveste kortet av de fem på bordet regnes som joker – noe som gjør spillet enda mer sinnssykt. Du kan ende opp med en haug av jokere dersom du treffer godt på det lave kortet!