Forbrukslån som gamblingpenger? Dette bør du vite

Vurderer du å ta opp lån for å spille kortspill eller på et casino? Det er klart det er enkelt å ta opp forbrukslån for å gamble dersom man har lyktes og kommet ut av det med avkastning tidligere, men dette er imidlertid en risikofylt sjanse å ta.

Dersom du ser etter lån til investeringer, finnes det ulike typer du kan vurdere. Blant de beste mulighetene finner du forbrukslån, som du kan bruke på nøyaktig det du selv ønsker.

Så er det en gang sånn at du bør være dreven i det spillet du skal bruke forbrukslånet til. Her er det smart å ha en strategi som ofte fungerer. Man kan tross alt ikke være 100 prosent sikker på at man får avkastning på lånte penger, og man bør være forberedt på at en investering alltid kan slå feil.

Når bør jeg ta opp forbrukslån?

Kort fortalt er det bedre å låne penger jo lavere renten er. Jo lavere rente du får på lånet, jo enklere er det å få en positiv avkastning på investeringen du gjør med de lånte pengene.

Tenker du at du har en stor forventet avkastning på investert kapital, og at denne avkastningen er mye høyere enn renten på lånet, så kan du vurdere å låne penger for å investere.

Så er det også lurt å tenke motsatt. Jo bedre forventet avkastning, jo enklere blir det å finne et lån som kan gjøre investeringen lønnsom.

God investering…?

Den gyldne låneregel

En gylden regel innen opptak av lån sier at man aldri skal låne penger som man ikke har råd til å tape. Vi har alle faste kostnader hver måned, og det er derfor viktig å ha kontroll på de løpende utgiftene slik at man unngår å avslutte hver måned på minussiden.

Skal man ta opp et lån så bør ikke dette være en konsekvens for privatøkonomien i en stor grad.

Dersom du har en strategi for investeringen din, bør du holde på den så lenge som mulig, slik at du ikke begynner med nye investeringer som du kanskje ikke vet like mye om. vær nøye og les nyheter slik at du alltid henger med på det som skjer.

Før du søker forbrukslån for å investere

Tenker du å ta opp lån for å spille eller investere bør du tenke gjennom noen faktorer som blant annet:

  1. Ha en strategi klar på forhånd
  2. Sørge for en god balanse mellom rentekostnaden på lånet og forventet avkastning
  3. Kartlegg hvor stort lån din privatøkonomi tåler
  4. Lag deg en backup-plan for investeringer
  5. Finn ut hvilket lån som passer til formålet ditt

TIPS! Sjekk hva et lån koster med en forbrukslån kalkulator.