Hold fokus i kortspill – 4 gode teknikker

Man hører stadig vekk hvordan man skal fokusere for å konsentrere seg i arbeid eller på skolen. Men mange av forslagene er verken gode tips eller fungerer godt. I kortspill gjelder det også å kunne være fokusert og få med seg alle detaljene når man skal spille i mange timer. Disse tipsene kan også brukes i hverdagen generelt, for å få gjort flere ting.

La tankene fly

Det høres kanskje dumt ut, men dersom man lar tankene fly. Dag-drømming er nemlig en naturlig del av hvordan hjernen fungerer, og tillater oss å drømme videre og ikke stagnere i livene våre. I kortspill gjelder dette også når man spiller fordi man både kan sette motspillerne ut av fokus, samtidig som man selv hele tiden holder tanken på kortspillet. Dag-drømming holder nemlig hjernen i aktivitet, og skaper mer energi som igjen gjør at man kan holde fokus lenger. Det er kanskje også derfor det er så mange som spiller en runde kabal på jobb, da denne aktiviteten hjelper dem med å holde fokuset på arbeidet oppe i lengre perioder.

Fortell en vits eller artig hendelse

Det å fortelle en artig historie man opplevde en dag, kan være med å holde fokuset på kortspillet. Det viser både at du klarer å fokusere på kortspillet samtidig som man forteller historien, men det hjelper også deg selv til å fokusere på å legge de rette kortene ut slik at du vinner. En god latter hjelper deg nemlig med å øke viljestyrken, viser tester gjort av forskere. Men husk, det kan også hjelpe de andre spillerne, dersom historien er veldig morsom.

Det er også kanskje derfor latter og godt humør er en nøkkelfaktor når folk skal jobbe sammen i grupper med store prosjekter og komplekse oppgaver.

Ta deg god tid

Selv om man ikke kan ta pause midt i kortspillets mest opphetede seanse, så kan det å ta seg god tid, være med på å holde konsentrasjonen oppe. Men kortspill handler ofte om å tenke raskt og handle deretter. Selv om man tar seg god tid, betyr det ikke at man taper spillet, fordi dersom man roer ned tankene, vil man kunne sette sammen brikkene enklere, og dermed vite hva man bør gjøre i neste trekk. Hjernen trenger å samle brikkene dersom det skal fungere optimalt, og derfor er det å ta seg god tid viktig når man spiller kortspill. Når omgangen er over, kan man hente seg et glass vann, gå på do eller vise motstanderne en morsom katte-video på Youtube.

Ikke prøv for hardt

Når man må fokusere over lang tid, må man ikke prøve for hardt. Det vil bare føre til at man sliter seg fullstendig ut, og ikke klarer å holde ut. Det kan gå greit en god stund, men så faller energinivået plutselig. Og da går man på en skikkelig smell. For å holde fokus kan man konsentrere seg hardt en liten stund, og så la tankene fly en stund. Slik kan man kontrollere at når man kommer til i viktig fase i kortspillet, så er det på tide å fokusere igjen.

Det finnes sikkert mange andre måter å holde fokus på enn disse, men det viser seg at stress er noe som faktisk ødelegger konsentrasjonen. Skal man bli en god kortspiller må man ha fokus på å holde fokus. Med disse tipsene i bakhodet, kan man finne ut om rådene hjelper når man spiller kortspill. En god kortspiller kan kombinere alle disse triksene til å prestere enda bedre enn motspillerne sine, uansett om det er i et slag vriåtter, eller en lang turnering i bridge.