Hvordan trene hjernen med Texas Hold’em

Er du ute etter litt hjernetrim, men er lei av de typiske alternativene som er der ute? Eller vil du kombinere det med en ny hobby? Det er mange ulike ting som kan hjelpe deg med å holde hjernen i gang, og trene deler av hjernen som du føler at du ikke har brukt på en stund.

Lær et nytt språk

Det er altfor mange som tenker at nei det tar vi senere, men senere blir ofte aldri. Det er aldri feil tid å lære et nytt språk, spesielt ikke når nordmenn reiser så mye som de gjør. Ikke nok med at du trimmer hjernen, men du får også en forståelse for en ny kultur, land og kan lære deg å kommunisere med mennesker på det språket.

Begynn å trene

Å trene eller drive med en sport kan ha god effekt på hjernen som kan vare langt inn i alderdommen, fysisk aktivitet er også med på å beskytte mot alzheimers. Er du en av de som liker aerobics, er dette en god måte å utvikle arbeidsminnet og hjelper deg til og memorere ulike ting og hjelper deg med koordinasjon. Det er også en god måte å bruke hele kroppen på samtidig som du har det gøy mens du trener.

Kan kortspill være noe for deg?

Du trenger ikke bare å trimme hjernen med en rubikskube eller de typiske hjernenøttene. Ulike kortspill kan også være med på å trene hjernen. PokerStars har en rekke opplæringsvideoer som viser deg hvordan du kan lære å spille forskjellige kortspill. En av de mest populære spillene du garantert vil komme over i opplæringsvideoene er Texas Hold ’em. Når du spiller Texas Hold ‘em må du kunne lese andres kroppsspråk, ha memoreringsteknikker og også kunne forutse sannsynligheten for at en rekke ting vil kunne skje. Dette spillet krever en del øvelse, så du skal ikke begi deg ut på en turnering med det første. Bruk opplæringsvideoene som basis og øv for deg selv en liten stund. 

Når du mestrer dette og implementerer det du lærer i opplæringsvideoene er du klar for å kunne teste ut kunnskapene dine, i alle fall til vennekretsen og familien din.

Det sosiale

Det er ikke bare å sitte for deg selv og øve deg på kortspill, en annen ting som går hånd i hånd med hjernetrim er faktisk å være sosial med andre mennesker.

Bli med i en gruppe for amatører enten det er innen kortspill du har lyst å gjøre noe, en sport der du vil være en del av felleskapet eller du vil teste ut språkferdighetene dine. Husk at om det er kortspill som du brenner for er det ikke et bedre sted å teste ut spillerferdighetene dine enn når du er ute blant andre mennesker.  

Lære på egenhånd

Mange liker det å kunne sitte å lære på egenhånd, men da går du ofte glipp av ulike tips og råd som andre mennesker kan gi deg, og du går også glipp av de å kunne øve deg på å se ulike menneskers kroppsspråk og hvordan de reagerer på enkelte ting. Du kan ikke se menneskers kroppspråk og om de bluffer fra bak en dataskjerm eller på mobilen. Enkelte personer kan komme med råd om ting som du ikke viste om, og det kan også sikkert du i enkelte tilfeller. Du vokser med å lære ting sammen med andre og er med på utvikle dine sosiale egenskaper.

Psykisk og fysisk aktivitet

Tenker du på å begi deg ut på å bli en proff i Texas Hold’em så ikke tro at du ikke trenger fysisk aktivitet. Å trimme hjernen er minst like viktig som å trene fysisk, begge er med på å holde kroppen ved like, og har positiv effekt på deg som person. Men, du kan ikke sitte å øve på memoreringsteknikker eller legge taktikker for kortspill hele dagen, avbrekk er sunt og i dette tilfellet vil fysisk aktivitet gjøre kortspillet ditt bedre. Det vil også gjøre slik at du lærer et språk bedre og vil kunne gi en postiv effekt på hvilken som helst måte som du vil trimme hjernen på.