Kortspill: Et sunt underholdningsalternativ

Mange mennesker har lett etter gode kortspill. Mer enn bare en morsom måte å fordrive tiden på; disse spillene gir også flere fordeler for mental helse, lindrer stress og holder sinnet skarpt og aktivt.

Mer enn å ta vare på kroppen, er det nødvendig å tenke på psykologisk velvære for å unngå problemer som angst og depresjon, som også forårsaker alvorlig helseskade.

For å forhindre denne typen sykdommer er det best å komme seg bort fra lediggang og holde tankene opptatt, og søke hyggelige aktiviteter som kortspill blant venner. 

Psykologiske og sosiale fordeler med kortspill

De fleste spiller kortspill for underholdningsverdien de gir, uten å tenke på de mange fordelene denne aktiviteten har for vår emosjonelle og mentale helse. 

Sannheten er at kortspill fungerer som en god øvelse for hjernen, øker konsentrasjonen og tilbyr et sosialt utløp, viktige faktorer for et lykkelig og sunt liv.

Å spille holder hjernen smart og smidig, noe som til og med kan bidra til å forhindre hukommelsestap forbundet med alderdom. 

De siste årene har flere forskningsstudier sett på de mentale helsefordelene ved kortspill. 

I 2014 gjennomførte University of Wisconsin-Madison en studie som fant at kortspill kan hjelpe folk med å holde seg mentalt skarpe i alderdommen.

Det er også den berømte 90+-studien, som har pågått siden 1981 i pensjonistsamfunnet Laguna Woods Village i California. Forskningen, som hittil omfatter mer enn 14 000 deltakere, ser på helseproblemer hos eldre mennesker. 

Resultatene så langt tyder på at personer som bruker mer tid på mentale aktiviteter, som kortspill, kan ha lavere risiko for å lide av demens.

Kortspill har fordeler for alle aldre 

Men det er ikke bare eldre mennesker som nyter godt av denne praksisen. 

Ifølge Wall Street Journal støtter kortspill barns utvikling ved å oppmuntre til strategisk tenkning, forbedre hukommelsen, bygge selvtillit og styrke familiebånd.

Voksne som forbinder kort- og brettspill med barndommens tidsfordriv, glemmer at gleden ved å spille ikke forsvinner med alderen. 

Faktisk kan det å gjenoppta kontakten med de mer barnlige sidene ved seg selv forbedre psykologiske utsikter og bidra til å håndtere tilstander som angst og depresjon, som truer alle aldersgrupper.

Kortspill er en utmerket mulighet for voksne og barn til å tilbringe mer tid sammen og delta i en aktivitet som gleder begge parter.

Nedenfor skisserer vi noen av de emosjonelle og mentale fordelene som kan nytes av de som spiller kort regelmessig.

Spill fremmer sosialt samvær og bidrar til å bygge relasjoner

I dagens raske, teknologidrevne verden er ensomhet en stadig vanligere opplevelse. 

For mennesker som lider av depresjon, angst eller andre former for psykiske lidelser, kan denne ensomheten forsterkes av en tendens til å isolere seg. 

I dette scenariet kan lek gjøre sosial interaksjon enklere og øke motivasjonen til å tilbringe tid med andre mennesker. 

Lek er faktisk den første måten vi begynner å sosialisere oss på som barn. Det er et organisk og spontant element i å bygge mellommenneskelige relasjoner gjennom lek. 

Å spille kort- eller brettspill bidrar til at det sosiale samspillet flyter lettere, oppmuntrer til lagarbeid og fremmer en vennskapelig konkurranseånd.

Spill reduserer stress

For mange mennesker finnes det ingen bedre måte å slappe av på etter en lang dag enn å stokke en kortstokk og spille noen runder av favorittspillet sitt. 

Ved å gjøre dette, i tillegg til følelsen av avslapning, føler den enkelte at de er i stand til å gjenvinne kontrollen over dagens hendelser og reorganisere tankene sine. Det er en måte for folk å tømme hodet på en sunn måte, uten å måtte ty til TV eller mobiltelefon.

Å sette av noen timer av tiden din til å hvile og gjøre noe du liker, er en viktig egenomsorgshandling. 

For mange kan en ukentlig pokerkveld med venner på 22Bet eller en spillkveld med familien bidra til å fjerne fokus fra daglige stressfaktorer som sykdom, regninger og andre personlige utfordringer.

Kortspill holder hjernen skarp

De fleste kortspill involverer en eller annen form for strategi som trener problemløsningsferdigheter. 

Bare det å lære reglene i et nytt spill kan oppmuntre til kognitive ferdigheter som memorering og kommunikasjon. 

Hvis du vil utforske en ny hobby som gagner din mentale helse og ditt sosiale liv, kan du vurdere å lære et nytt kortspill. 

Dette er en hyggelig måte å tilbringe tid med familie, venner eller til og med alene og holde hodet opptatt. 

Ved å slå av telefonen eller TV-en og plukke opp en pakke med kort, kan du i stor grad forbedre ditt psykologiske velvære.

Så det er aldri en dårlig idé å ha et lager av populære spill eller i det minste en kortpakke hjemme. 

Gjør det til en vane å planlegge regelmessige spillkvelder, eller, hvis du er alene, oppdag underverkene som et spill som Patience kan gjøre for deg.