Kortspill for deg og vennegjengen på ferie

Skal du legge ut på en lengre reise, eller trenger noe gøy å holde på med på ferie? Da er kortspill noe for deg og vennegjengen som du reiser med. Det er mange slags kortspill der ute, og her er noen som kommer til å lette på stemningen, og gjøre turen kortere eller kveldene på ferien lengre.

Boms og President

Mange har nok spilt ‘Boms og President’ en eller annen gang. Dette er et enkelt spill der meningen er at du skal bli kvitt alle kortene først. Dette er også spillet som ofte er populært i vennegjengen, og som du kan spille mange runder av siden du ender opp med å ha forskjellige roller. Spesielt hvis du ikke klarer å vinne og beholde presidentposisjonen, da er det fort gjort å bli boms. Noen ganger kan det være veldig vanskelig å komme seg opp fra den posisjonen – siden du må gi fra deg dine beste kort. Det beste kortet i dette spillet er desidert kløver 3, den topper alt og kan lede deg til høyre rangeringer i den neste runden.

Marco Polo og kortspill

Selve kortene og kortspill går langt tilbake i tid. Det sies at når oppdageren Marco Polo fra Venezia var på en handelsreise, kom han tilbake og introduserte europeere til asiatiske kulturer. Av den grunn er han kreditert (kanskje ikke rett) for å ha introdusert den kinesiske oppfinnelsen spillekort til Venezia, og han er også grunnen til at det spredde seg gjennom Europa. Det er ganske utrolig å tenke på at spillkort er noe som går langt tilbake i tid, og som mange har spilt i flere generasjoner, og at forskjellige kulturer rundt om i verden har andre versjoner av de samme kortspillene.

Vri-åtter – Olsen

Vri-åtter eller Olsen kan spilles med alt i fra 2 til 5 personer, og er et spill som er enkelt for alle. Her er det også om å gjøre å bli kvitt alle kortene du har, og har du ikke et kort i samme tegn som det som ligger i bunken – må du trekke til du får tegnet, maks 3 kort. Får du ikke tegnet, da må du si pass. Det beste med dette spillet er at når du har en åtter kan du vri tegnet slik at du kan legge noe som du har. Men pass på, det er ikke bare du som tenker på å vri bunken til et annet tegn. Den som vil vinne spillet må si «Olsen» når han /hun har et kort igjen, og når du har lagt alle har du vunnet.

Idiot

IDIOT!!!

En god enkel klassiker er ‘Idiot’. De fleste av oss har sittet på en lang flytur eller på en flyplass med en kortstokk og spilt ‘Idiot’. Dette er kortspillet som man bare trenger to for å spille, men man kan også være flere. Du legger 3 kort på bordet med forsiden ned, 3 med forsiden opp og har 3 kort på hånden. Meningen er at du skal spille ut et kort som er minst like høyt som det som ligger i bunken. Kan du ikke legge, da må du trekke helt til du får et kort som er høyere eller likt det som ligger der. Noen bruker også å legge i serie, da er det mye enklere å bli kvitt en bunke dersom du har måttet trekke inn. Husk at en tier og en toer er gull verdt, og kan spilles når som helst i spillet.

Flere varianter

Har ikke du fått noen ideer til kortspill som du kan spille på ferie med vennegjengen, så kan du også spille  ‘Gris’, Texas Hold ’em eller rett og slett legge en kabal. Noen av vennene dine har sikkert en lokal variant på et kortspill som dere kan underholde dere med også. Det finnes flere varianter av blant annet Vri-åtter, Idiot og Boms og President der ute, så du får sikkert en underholdende stund. Det beste er at kortspill er noe som får dere til å gjøre noe sammen, og som dere i ettertid vil huske fra ferien.