Kortspill har ført til ganske mange gjeldsproblemer

Poker er et kortspill som gjennom tidene har gjort folk rike men gjort ennå flere fattige. De aller fleste historier om tap hører man ikke om, men noen historier er bedre enn andre. Vi har nedenfor samlet historien om 5 stykker som har vunnet mye i kortspill og deretter tapt alt etterpå.

Disse historiene forteller hvor viktig det er å ha disiplin når man spiller og at man ikke lar seg rive med. Når selv de beste kan havne i seriøse gjeldsproblemer. Ikke le av historiene, lær av dem!

1. Verdens beste pokerspiller noen sinne – blakk 4 ganger!

Stu Ungar er av mange sett på som den beste pokerspilleren gjennom hele tidene. Han herjet pokerbordene på 80 tallet. Han spilte inn over 30 millioner dollar (usannsynlig mye penger på den tiden) og har vunnet 3 WSOP titler. Mange mistenker at Stu var det man kaller en autistisk savant, en person med helt ekstraordinære mentale ferdigheter. Mest kjent er han nok for sitt comeback i 1997. 16 år etter han sist vant så fikk han låne penger til å bli med i WSOP og vant. 
 
Stu var dessverre svært avhengig av narkotika (kokain). Narkotikaproblemene gjorde at pengene rant ut. Han gikk fra konkurs til millionær 4 ganger. Til slutt innhentet det tøffe livet han og han ble funnet død på sitt hotellrom med 800 dollar i lomma, restene av et lån på 25000. 
 

2. Erick Lindgren, tapte 25 millioner dollar 

Erick Lindgren var en av de store pokerstjernene på tidlig 2000-tallet. Han er også en av de som har tjent aller mest på poker, men dessverre en av de som har tapt mest. Lindgren hadde store gamblingproblemer og har vært personlig konkurs flere ganger. 

3.  Legenden Scotty Nguyen, tapte rundt 20 millioner dollar

Scotty Nguyen er en legende innenfor poker. Han var det man kaller en «old school» type som hadde en ekstrem apetitt for alkohol noen utrolig gode punchlines. 
 
Historien sier at han gikk på en «losing streak» som til slutt gjorde han blakk.

4. ‘The Great Dane’ som tapte 18 millioner dollar

Gus ‘The Great Dane’ Hansen har alltid vært kjent for sine syke meritter: Etter å ha vunnet fire WPTs på et år og laget seks finalebord, vunnet over11 millioner dollar, gikk den danske spilleren ned i kjelleren i 2014. Hans tap på Full Tilt overgikk $ 20 millioner i september, og tapte så mye som 630,000 dollar på en uke alene! Han klarte å få litt ($ 1,2 millioner) tilbake, men med totalt tap på – $ 18 millioner, satte mannen rekorden av online tap i poker.

De aller fleste ville lagt seg i fosterstilling og begynt å gråte men ikke Gus. Dette sa Gus etter tapene ble offentlige «Jeg har fortsatt penger i lommen min. Mine online numre ser ikke så bra ut, men jeg har fortsatt råd til en sandwich. » 

5. Den yngste spilleren, tapte 5 milloner dollar

Gavin Griffin markerte pokerhistorie som den yngste spilleren til å vinne en WSOP-turnering i 2004. Han vant også den prestisjetunge Triple Crown, etterfulgt av en EPT i 2007 og 2008. I 2012 ble hans totale live gevinster beregnet til 5 millioner dollar. Men Griffin tapte det meste av pengene. Sammen med kostnaden for å spille i live turneringer og de høye californiske skatter fikk han økonomiske problemer. Griffin spiller derfor ikke i eliten lenger men spiller fortsatt poker på fulltid men med mindre innsatser.