Kortspillfestivaler

Det kan hende man elsker kortspill så mye at man kunne tenkt seg å ta det hele enda et steg videre. Det er liksom ikke nok å møte venner for et slag Amerikaner eller samle-kortspill, ei heller å plage familien med en runde vri-åtter før leggetid. Men fortvil ikke, det finnes kortspillmiljø som ønsker å skape en verden for spillere som er akkurat som deg. For mennesker som ikke kan få nok av kortspill ”unplugged”. Her kommer en liste over noen av disse arrangementene man kan delta på.

Arcon

Da kan man for eksempel satse på den store begivenheten Arcon som har funnet sted hvert år helt siden 1984. Her kan man møte mange som elsker kortspill like mye som deg.

Arcon er kortspillernes mekka, for hvert år kan man møtes til dyst rundt spillebordene. Man må ikke bare spille kortspill, for her konkurreres det i mange andre spill også. Formålet med festivalen er at man skal fremme spillmiljøet, sette det sosiale i fokus og ha en fin tid sammen med andre som elsker kortspill og annet. Her kan man spille både for moro skyld, men også delta i flere forskjellige norgesmesterskap. Det konkurreres i mange forskjellige kortspill, blant annet:

Texas Hold Em

Poker Ohama

Magic

Honshu

Dominion (NM)

Blood Bowl

Codex

Xenoshyft

 

og mange flere.

Skal man delta på Arcon, da må man huske at det arrangeres en gang hvert år, ofte i slutten av juni. Da kan Arcon bli den store begivenheten man gleder seg til. Festivalen drives på dugnadsånd, og om man ønsker å jobbe som frivillig, er det fullt mulig å melde seg på. En frivillig kalles en Gopher. Ord som Jippo og GM går igjen på Arcon. Jippo er tema for dette årets festival, mens GM er en spill-leder.

Arcon arrangeres som oftest i et lokale i Oslo.

Festival Park derimot, vil kunne komme til å bli en kjempesuksess for alle som elsker kortspill. De har som mål å arrangere verdens største spill-festival i 2024. Game Fest vil bestå av 12000 deltagere fra hele verden, i Hammerfest. Her kan man spille alle kortspill som er typisk kasinospill, samt mange andre spill. Det er bare å glede seg til den store samlingen som vil finne sted om noen år. Frem til da vil Festival Park arrangere mindre festivaler rundt om i landet. Hvert år vil det bli arrangert en tre dagers fest for de spilleglade deltagerne.

I tillegg er det jevnlige poker og bridge turneringer landet over. Her spiller man som oftest for underholdningens skyld, men også for å vinne store pengesummer. Da må man som regel reise utenlands, men i år skal poker-NM holdes på Gardemoen.  I Norge holdes både Sommerbridge og Bridgefestivalen, som årlige evenementer. I poker og bridge kan man også delta i VM og andre turneringer verden over. Et mekka for bridge er Monaco, hvor det spilles for store summer i årlige serier og andre turneringer. Flere nordmenn hevder seg i verdenstoppen i kortspillet bridge.

Digitale kortspill

Kan man ta til takke med digitale kortspill, er internett fullt av nettsider for dem som elsker å spille kortspill. Microsoft sin egen kabal er kanskje en undervurdert måte å få tiden til å gå på. Det enkleste er å taste inn ”online kortspill” i søkemotoren, for da kommer det straks fram hundrevis av muligheter.

Man må derimot ikke forveksle kortspillfestivalen med en festival for kortspillere. Da havner man på feil arena, selv om man kanskje kan lære noe nytt. Kortspillfestivalen er en festival for korte teaterforestillinger for både profesjonelle skuespillere og amatører. Denne festivalen ønsker å fremme scenekunst og forene amatører og profesjonelle. Festivalen spiller på ordspill, ikke kortspill.