Urban Rivals – Et moderne kortspill

Urban Rivals er en virtuell måte å bytte og dele spillekort på. Det er også en plattform med gratis spill for mange spillere med nesten 1500 forskjellige figurer som man kan samle på og forsterke ved å slåss mot motstandere direkte på nett. Det er spillere online fra hele verden. Man kan også kjøpe og selge kort.

Opprinnelsen

Urban Rivals ble skapt av utvikleren Simon Leloutre og deretter overtatt av Acute Games. De første versjonene var basert på iMode og wap mobiler. Deretter ble plattformen flyttet over til internett i 2006. Det ble gjort store forbedringer i grensesnittet og grafikken. En lang stund var ikke teknologien god nok på mobil til å bruke den nye versjonen, men nå kan man også spille kortspillet Urban Rivals på iPhone og Android mobiler.

Generelt

Urban Rivals er en online plattform med kortspill med multiplayer funksjon. Hvert kort representerer en karakter, mange basert på virkelige personer eller superhelter man kjenner i fra tegneserier og cartoons. Hver enkelt karakter har sine spesielle evner og styrker, og alle tilhører en gjeng. Hver gjeng har en egen bonus, som blir fordelt til alle kortene i gjengen. De fleste kortene har figurene ekstra egenskaper som hjelper når de skal slåss mot en motstander.

Ved registrering av en konto får man 8 kort med ulike figurer. Siden kan man kjøpe flere kort med den interne valutaen ”clintz”, eller med ”credits”. Annenhver uke får man enda fire nye kort, med flere fordeler og egenskaper man kan benytte seg av. I tillegg kommer det hvert år en ny gjeng med i spillet. Så kommer det fire nye karakterer de neste ukene.

Spillets gang

Når man starten en kamp, fordeles fire tilfeldige kort ut. Hvert kort har en verdi fra 2 til 5. Total score på disse deles inn i T1 og T2, hvor T1 er 25 poeng, mens T2 er uendelig. Den spilleren med høyeste score på sine fire kort starter spillet. Han spiller deretter ut sine kort ved å velge karakter som har en viss styrke i sine egenskaper. Når man så legger sammen scoren på angrepet, vil man finne ut om motstanderen blir eliminert eller ikke. Man spiller med såkalte ”pillz”, og den totale skaden kan påvirke motstanderens livspoeng. Når nesten mann har spilt ut sine kort, vil man se hvem som har vunnet omgangen. Blir scoren likt, så er det den med lavest totalverdi som vinner runden. Kampen avsluttes når en har mistet alle livspoengene sine eller etter fire runder totalt. Da er det den med flest livspoeng som vinner. Man starter vanligvis med 12 pillz og 12 livspoeng.

Turneringer

Hver eneste time starter det en ny uavhengig turnering hvor spillere kan vinne clintz og gratis credits. Altså den valutaen man bruker for å handle diverse ting i Urban Rivals, enten det er kort eller styrker. Hver uke starter det såkalte Elo-turneringer, et system hvor man har fått en score eller styrke etter hvordan man tidligere har spilt. Man blir alltid satt opp mot en motstander som har omtrent like mange poeng som en selv (+/-150 poeng). Dermed vinner man poeng ved å slå noen som er ranket høyere enn seg selv.

Forskjellige gjenger, kalt clans

For å sette seg litt inn i den virtuelle verdenen, er det kjekt å vite litt om klanene. Det kalles blant annet:

  • All Stars, atletene
  • Berzerk, sinna hotelleiere og arbeidere
  • Freaks, sirkusartister
  • GHEIST, en ond undergrunnsorganisasjon
  • Jungo, dyr med menneskelig intelligens
  • Montana, kriminelt nettverk
  • Pussycats, superkvinner
  • Roots, hippier og miljøaktivister
  • Ulu Watu, surfere og marine
  • Vortex, tidsreisende fra en dystopisk framtid

Prøv Urban Rivals her.