7 ting man trenger for å vinne i poker

Alle kan lære seg reglene i poker og bli en god pokerspiller med tiden. Kortspillet er ganske enkelt og er blant de mest populære kortspillene verden over. I de senere årene har det blitt mer populært også fordi det har blitt lovlig å arrangere poker-turneringer her til lands. Men poker handler ikke bare om å lære seg reglene, men også å forstå spillets ulike fasetter. Det kan være smart å ha spilt noen ganger før man setter penger på spill

 

  1. Solbriller, caps eller noe annet som tar bort fokuset fra øynene. Det sies at man kan lese på øynene om en spiller sitter med gode eller dårlige kort. Derfor er det mange pokerspillere som lærer seg å lese ansiktsuttrykkene. En liten rykning i viken når man ser kortene, eller et lite smil kan være nok til at motstanderne kaster seg. Derfor ser man ofte pokerspillere med solbriller eller andre ting som gjør at motstanderne ikke kan lese ansiktsuttrykket.

 

  1. Tålmodighet. Skal man vinne i poker bør man ha god tålmodighet. Poker handler om å slå til på riktig sted til riktig tid, akkurat når motstanderne venter det minst. Har man tålmodighet og utholdenhet kan man klare å vente ut de andre spillerne som kanskje begynner å ta vel store sjanser. Jo flere motstandere som ryker ut, jo høyere havner man selv. Uten tålmodighet vil poker bli et vanskelig kortspill å kunne vinne i.

 

  1. For å holde ut er det alltid viktig å få i seg vann. Mange tyr til andre ting som brus eller i verste fall alkohol. Da blir vurderingsevnene svekket, og det imponerende spillet uteblir. Ha alltid med en flaske forfriskende vann, da vil man alltid være skjerpet og klar til nye nervepirrende pokerrunder.

 

  1. En strategi. Skal man ha sjanse å vinne i poker, bør man ha en strategi man stort sett bør følge. Det kan være at man kaster kortene med jevne mellomrom, satser litt høyere med faste intervaller eller andre metoder som gjør at motstanderne ikke klarer å lese spillet ditt. Det er ikke alltid man bør gå ”all in” når man har gode kort, for det er så mange varianter som kan gjøre at en annen sitter med enda bedre kort.

 

  1. Lære seg å telle kortene. Det er lov å telle hvilke kort som har gått i kortstokken, og da kan man minimere risikoen ved å kunne forutse hvilke kort de andre spillerne har. Det er umulig å vite helt sikkert, men ved å telle antall mulige vinnersjanser, (outs) over sine muligheter, kan man gå inn for å satse eller la være. Dette er ikke en bastant vitenskap, men noe som kan hjelpe til på veien.

 

  1. Kontroll over nervene. Poker kan være veldig adrenalindrivende. Spesielt dersom man spiller for penger. Vinner man en større turnering, kan det være snakk om mange hundre tusen kroner i førstepremie, ja kanskje til og med mer. Det er sjelden noen snarveier til å vinne i poker, derfor bør man lære seg å takle stresset og få kontroll på nervene. Blir man nervøs, vil det vises og de andre skjønner at du er stresset.

 

  1. Triks som lurer motstanderne. Er man en god pokerspiller, kan man utnytte alle fasettene i spillet og bruke disse bevisst for å lure de andre spillerne. Da kan man virke nervøs og satse høyt. Da kan de andre tro at du prøver å bløffe de andre, men i virkeligheten sitter med de beste kortene på lenge. På den måten lurer man de andre med i betting-rundene. Da er det bare å innkassere sjetongene.